Byt taket i tid

Ibland behövs taket på en villa bytas ut, även om det inte är särskilt ofta. Men det är allmänt känt att det är väldigt dyrt att byta taket på hemmet. Om du satsar på ett tak av kvalitet håller det i upp till 80 år! Vilket gör det värt det att spendera lite extra på material av kvalitet samt en takläggare av kvalitet.

Välj material med omsorg

Det allra enklaste är att lägga samma material som redan ligger på taket. Då vet du om att taket klarar vikten samt att du inte behöver ansöka om bygglov. Det är nämligen så att om du vill byta material måste du ansöka om bygglov. Och i vissa fall även få godkännande av de närmaste grannarna.

Vanligtvis väljer villaägare att installera tegelpannor eller betongpannor. Tack vare den långa hållbarheten, plus att det ser snyggt ut. Även om det innebär att byta tak kostnad går upp avsevärt. Det är nämligen mycket billigare med till exempel plåttak. Men tegelpannor är det material som håller längst samt är populärast.

Rätt takläggare för jobbet

Eftersom du inte byter tak särskilt ofta har du säkerligen ingen kontakt för detta. Ta därför in flera olika offerter, det är rekommenderat med minst tre. Men stirra dig inte blind på slutkostnaden utan se istället över material kostnad och arbetstimmar. Det är här du kan hitta skillnaderna mellan de olika takläggarna.

Och anlita alltid en lokal takläggare Västerås, Det håller byta tak kostnad nere på en normal nivå. Eftersom du då slipper betala transportkostnader för takläggaren. Om du har tur har en granne på gatan precis bytt tak, på så sätt slipper du själv leta efter en seriös takläggare och göra alla efterforskningar.

Men det går alltid att hitta seriösa takläggare via internet, även om det innebär mer arbete för dig själv!